Home Het logboek Landactiviteiten En de story continues…..
 
En de story continues….. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
zondag, 26 maart 2006 01:00

De plek van Ger’s column wordt voorlopig ingevuld met een plek voor een vertrekkerslog. Wordt door dezelfde persoon geschreven Smile De laatste tijd zijn het meer sfeertekeningen die ik schrijf en het vertrekken houdt me zo bezig dat ik zo nu en dan daar een update over geef. Onze plannen voorzien in een nieuwe website, gericht op het verslag doen van onze omzwervingen. Zo’n website bouwen kost uiteraard weer veel tijd en zeker als er zoveel verschillende dingen te doen zijn. Daarom vanaf nu een min of meer geregelde update van alle perikelen in het VERTREKLOG.

De eerste mijlpaal is gehaald. Het examen GMDSS (Global Maritime Distress & Safety System) is door ons allebei met goed gevolg afgelegd. Ik denk dat dit het ergste examen is geweest van alle examens die ik ooit heb afgelegd. De lesstof uit het boekje komt niet geheel en al overeen met wat er in de examens gevraagd wordt. Enige manier om het examen te halen is heel veel oefenvragen en oefenexamens maken. Zo heb je alle vragen een flink aantal keer gezien en geeft het geen problemen meer op het examen. Maar de praktijk is straks de echte leerschool. Dan gaat de besproken apparatuur, voor zover aan boord, een beetje leven. Het ging nu om het verplichte papiertje. Dat is gelukt!

We hebben intussen een boot of tig gezien. In allerlei variaties. Het werkt verhelderend al is het een erg vermoeiende bezigheid. We krijgen steeds meer een beeld van hoe ons schip er uit moet gaan zien. Kort geleden gaan kijken naar een Kalik 44. De avond tevoren zien we tot onze schrik op de website dat dit schip al ‘under offer’ is. Beetje een klap in het gezicht. Op papier en volgens de jachtmakelaar een erg geschikt schip voor ons en nu zijn we te laat! Hevig balen! Toch gaan kijken om in elk geval te weten hoe het in werkelijkheid aanvoelt. En dan blijkt het toch niet ons schip! Er is geen klik en we constateren dat 44 foot toch nog net iets te klein aanvoelt om op te gaan wonen. Maandje geleden hebben we een 48 footer bezocht en dat voelde wél goed. Vanaf nu richten we ons op minimaal 48 foot. Groter hoeft niet echt, want te groot is ook niet prettig. We moeten in staat zijn om met tweeën het schip te zeilen.

Nu er een beeld ontstaat bij ons nieuwe onderkomen wordt de hele onderneming een stuk concreter. En af en toe slaat er dan best wat paniek toe. Het idee over een goed jaar niet meer in dit huis te wonen, maar op een zeilboot in een haven in the middle of nowhere (nou ja, niet echt, maar erg centraal ligt Nauerna ook niet J ) Een uitdaging! Soms, heel even, benauwd het idee. Maar al gauw overheerst dan weer het gevoel dat dit goed is! Nu kan het en we gaan er voor! Er moet nog wel heel erg veel geregeld. Behalve het vinden van een geschikte boot is er nog een heleboel meer. Het huis moet straks verkocht en daarvoor moeten er nog wat kleine opknapwerkjes gedaan. En alle spullen uitzoeken, opruimen, sorteren, weggooien, verkopen, opslag in……. Pffff niet te veel over nadenken! Het lijstensysteem komt langzaam weer op gang. En dan steeds een streep zetten door datgene wat is geregeld. En doorgaan met ademhalen……….

Laatst aangepast op zondag, 20 april 2008 19:13
 
De laatste tweets van de Markiezin: