Coffeedate PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
maandag, 22 februari 2010 20:29

Op een morgen zijn we al vroeg ons huis uitgestuurd. Er is een bezichtiging! Daar hebben we graag een keer ontbijten in de stad voor over. We maken er een zakenontbijt van bij de enige koffiebar die vroeg open is, Coffeedate. Een leuke tent in Haarlems mooie binnenstad. We zitten er prettig en laten onze gedachten gaan over de afgelopen tijd en mogelijkheden voor de toekomst. 

 

 

De plannen die we hebben, worden geregeld aangepast naar de omstandigheden. Het huis is nog niet verkocht en onze nieuwe onderneming vanCarabas.nl krijgt vorm. Dat zijn redenen om de reisplannen bij te stellen. Geen half jaar Zweden, maar een extra jaar Marina Seaport IJmuiden. We gaan wel vakantie houden, maar waarheen en voor hoelang dat zien we later in het jaar. Voor nu moet de Markiezin de kant nog op binnenkort. De mast moet er af zodat de verstaging goed gecontroleerd kan worden. Nieuwe antifouling en een flinke poetsbeurt zijn evident. We zijn waarschijnlijk een week of 2 héél hard aan het werk zodra ze op de wal staat. Leuk voor de afwisseling. Van bureauwerk naar krachtsport.

 

Ondernemen is voor ons veel bureauwerk, maar ook veel netwerken. Een netwerkbijeenkomst, een één op één afspraak met contacten uit die bijeenkomsten, het geeft ons afwisseling en houdt ons scherp. Het is een manier om te voorkomen dat we oogkleppen op krijgen omdat we veel vanachter het bureau doen. Contact met andere ondernemers werkt inspirerend. Er komen soms heel verrassende ideeën op tafel. We zijn met verschillende dingen bezig. Onze eerste websites zijn online. Een volgende staat op stapel. 20100222-c2 Maar naast websitebouw geven we bijvoorbeeld ook een cursus ‘(B)Logboeken voor zeilers’ aan een aantal leden van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers. De 1ste cursusmiddag is een succes geworden. In maart volgen nog 2 middagen. In die tijd leren de deelnemers hoe ze een blog (van Blogger.com) opzetten en onderhouden. We vertellen wat over schrijven voor een blog en besteden een middag aan omgaan met foto’s. Na afloop zijn de cursisten in staat om hun verhalen en foto’s met de wereld, of een deel daarvan, te delen via hun blog met eigen vormgeving. Iets wat steeds vaker gedaan wordt tijdens (zeil)reizen.

Naast cursus geven doe ik ook aan cursus volgen. Eind 2009 Illustrator (tekenpakket) en nu, begin 2010, Photoshop. Het gaat vooral om het creatief bewerken van foto’s. Grappige plaatjes maken zoals deze: 20100222-c1

Al met al zijn we lekker bezig en bevinden ons op de goede weg. We krijgen wel de vraag “maar jullie zouden toch weggaan?”. Is waar! Alleen zijn we erg flexibel en passen we onze plannen aan wanneer zich leuke kansen voor doen. Of we passen aan omdat het huis nog niet verkoopt. Of omdat we gewoon zin hebben om plannen te veranderen. We hebben wensen, ideeën, plannen genoeg. En alles komt op zijn tijd aan de beurt. Maar we hebben geen strak vast plan waar niet van afgeweken mag worden. Het gaat zoals het gaat. We hebben een richting en op de weg daarheen komen zijpaden voor die het waard zijn om ontdekt te worden. Hoe filosofisch!

Eén van mijn privémailonderschriften luidt: Ik laat me met de stroming meedrijven en ga ten slotte voor anker bij het eiland waar ik heen werd geleid.” 

Een uitspraak van Paulo Coelho.

En zó is het.

Laatst aangepast op maandag, 22 februari 2010 20:38
 
De laatste tweets van de Markiezin: