Home Het logboek Landactiviteiten Aan het twitteren
 
Aan het twitteren PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
zondag, 30 mei 2010 17:17

Social media (uitspreken in het Engels), zo'n beetje het meest gehoorde woord in de afgelopen maanden. Ik ben er zelfs al een tikkie allergisch voor geworden. Vanuit ons werk krijgen we er veel mee te maken. Sinds we een eigen website-ontwikkelbedrijf zijn gestart, komen we geregeld bij netwerkevenementen.

Een vogel kwettert en wij twitterenEen veel voorkomend thema is de inzet van social media. Hoe zorg je dat klanten naar je toestromen door middel van LinkedIn, Twitter, Facebook, Hyves, et cetera. Er wordt enorm veel over geschreven, verteld, getwitterd en geblogd. Zelfverklaarde goeroes schrijven er hele (e-)boeken over. De een gelooft er heilig in en de ander wijst het in alle toonaarden af. Sommigen, zoals wijzelf, nemen het met een stevige korrel zout. Het is mogelijk een nuttig stuk gereedschap, maar waar bergen beloofd worden ontstaan slechts kleine heuvels. Het inzetten van de verschillende social media vergt een planmatige aanpak. En verwacht er geen wonderen van. Een overdachte inzet kan in elk geval wel zorgen voor verkeer naar onze sites. En verkeer naar onze sites levert een hogere positie in Google op.

Het is dus een strategische zet om nu te gaan beginnen met Twitter. Twitteren over onze hobby zeilen is een goed begin. Vandaag heeft Henk uitgezocht hoe en wat met Twitter. Hij heeft een account aangemaakt en mij een korte uitleg gegeven. Vanaf nu ga ik zo af en toe iets roepen over zeilen. In elk geval middels twitter aankondigen dat er een nieuw blog is geplaatst. Naast registreren op deze site en rss-feed een extra manier om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van de Markiezin. Wie twittert kan ons volgen via http://twitter.com/markiezin. Over een half jaar eens kijken hoeveel zin het heeft en of het dan nog leuk is om te doen. Ben reuze benieuwd of de ‘goeroes' toch gelijk hebben.

 

  

 

Note: Voor diegenen die van dit verhaal niks snappen... wanhoop niet. Te zijner tijd gaan we een en ander uitleggen en toelichten in een blog (een verhaal zoals dit er een is) wat gekoppeld wordt aan onze bedrijfswebsite.

Laatst aangepast op zondag, 30 mei 2010 17:26
 
De laatste tweets van de Markiezin: