Home Het logboek Landactiviteiten We hebben een … nee DÉ………ZEILBOOT!!!!!
 
We hebben een … nee DÉ………ZEILBOOT!!!!! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
maandag, 29 mei 2006 01:00

Juist als je het niet meer verwacht komt tóch het telefoontje met de mededeling dat de verkoper akkoord is gegaan met ons bod! Zo zijn we bezig ons voor te bereiden op een vakantietocht met de Mq naar Duitsland en zo zijn we grootbootbezitter en wijzigen alle plannen weer. Kunnen we vast wennen aan flexibel zijn. Dat schijnt bij het vertrekkersleven te horen. Je hebt plannen gemaakt en een paar uur later kan het helemaal anders worden. Je hebt nu eenmaal te maken met de elementen wind en water.

Nu zijn we de trotse eigenaren van een Contest 48 uit 1986. Na het telefoontje is het een aaneenschakeling van zaken die geregeld moeten worden. Koopcontract tekenen, keuring gaan regelen, verzekeringsoffertes aanvragen, verzekering afsluiten, verkoop van de Mq gaan regelen, bedenken wanneer we ons toekomstige huis gaan overvaren, etc. etc. etc. Belangrijkste is de keuring en die is nu geweest.

De Markiezin is goedgekeurd en binnenkort van ons!

In het lange Hemelvaartweekend hebben we de Mq van Carabas naar de haven in Zwartsluis gebracht. Daar ligt hij te koop. Een beetje treurig was het afscheid wel. Het is en blijft een hele fijne boot. Het weer pastte zich aardig aan de omstandigheden aan. Grauw, grijs en nat! Gelukkig zijn we al in het bezit van uitstekende zeilpakken en het jack daarvan hield me prima droog bij het sluizenwerk en aanleggen. Stoer pak!

 

Komend Pinksterweekend gaan we ons nieuwe bezit ophalen in Medemblik. Vrijdags een dag met uitleg van de vorige eigenaar en het aanbrengen van de zeilen. Op zaterdagmiddag met een select gezelschap eerst wat spelevaren in de buurt van Medemblik om onze Markiezin te leren kennen. Zondag beginnen we de overtocht om maandagochtend in de thuishaven te arriveren. En dan hebben we een flink aantal weken om alle ins en outs te ontdekken (in de hoop niet te veel gebreken aan te treffen)

Zie hier onze toekomstige huis:

 

 

 

Laatst aangepast op zondag, 20 april 2008 19:14
 
De laatste tweets van de Markiezin: