Home Het logboek Bootonderhoud Krabben, schuren, polijsten en..... brand?
 
Krabben, schuren, polijsten en..... brand? PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
woensdag, 01 november 2006 01:00

Inmiddels een ruime maand op de wal. Al vele uren van hard werken erin gestoken. Spieren ontdekt waar ik nog geen weet van had (of het bestaan ervan ben vergeten).

Begonnen met het afkrabben van een mysterieuze laag zwarte rotzooi. Vrij dik en behoorlijk stevig. Errug irritant voor je ogen en het kruipt werkelijk overal doorheen! Zelfs door twee overallen!

Pasop: vrouwinwitpak!

     

En het aantal verfkrabbers in driehoekvorm die deze actie heeft gekost is niet meer op één hand te tellen (en ook niet op twee!). Wij hebben nergens de goeie verfkrabbers kunnen vinden (die wél schijnen te bestaan volgens een redelijk betrouwbare bron....) en dus geen keus. Elke vijf minuten het ding aanscherpen op een slijpsteen en elke klusdag nieuwe krabbers. En dan is die klus geklaard!

Het schuren is vrolijk opgepakt door Henk en mag ik binnenkort overnemen. Daarmee gaat het restant zwart eraf en nog een aardig deel van de drie lagen anti-fouling eronder ook. Maar kaal? Dat wil nog niet. Spiegelglad lukt wel. We zullen zien hoe het eindresultaat gaat worden. Nog een schuurdag of tig te gaan.

 

Polijsten is voor een deel ook gebeurd. Beide kanten van de romp onder de stootrand. Geeft toch best een behoorlijk glanzend resultaat! Jammer dat in de komende maanden het zand en zout erlangs stormt. Voorjaar weer cleanen en dan paar lagen wax voor een glanzend resultaat. Je blijft bezig!

En wat is er nou met brand?

Ik kreeg op een goede dinsdagavond een mail binnen van een vriendin die de merkwaardige hobby heeft om de sites met politie-, brandweer- en ambulancescanners te volgen.

Titel van de mail: Da's niet waar jullie liggen hè?

Inhoud:

19:39:12 17-10-06 14 G BRAN PRIO 1 SEAPORT MARINA IJMUIDEN KENNEMERBOULEVARD 540 IJMUIDEN SCHEEPSBRAND AAN WAL (OPSCHALING: middel) 648

gevolgd door "Zeg maar NEEEEE!" en dan vrolijk gebabbel over allerlei leuke en gezellige dingen. Maar dát heb ik toen écht niet gelezen! Ik bleef hangen bij de brandmelding. Was verbijsterd en heb Henk uit zijn bed geroepen. Is natuurlijk waar wij wél liggen! En ik had meteen visioenen van een in vlammen opgaande Markiezin. Daar wordt je niet vrolijk van! Uiteindelijk met de bibberaties gebeld naar de marina en via het (uiteraard) gesloten kantoorantwoorapparaat een mobiel gebeld waar ik een niet zo vriendelijke meneer aan de lijn had die meldde: OEFENING!

Pfffffffffff dat is een pak van ons hart! En vervolgens moet je er een dag van bijkomen.

Later zelf nog wat op die sites gekeken en daar staat vaak bij dat het een oefening betreft. Waarom hier dan niet? Of vertel het de eigenaren van de boten even vantevoren! Wel zo rustig! (en het scheelt een hartaanval of wat) Volgende keer gaan we er onmiddelijk heen. Kijken hoe zo'n oefening gaat. Kunnen we zelf nog deelnemen als slachtoffer (grijns).

 

 

Laatst aangepast op zondag, 20 april 2008 19:17
 
De laatste tweets van de Markiezin:

Archief bootonderhoud