Home Het logboek Zeiltochten CAMR aanlooptocht vervolg
 
CAMR aanlooptocht vervolg PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
maandag, 21 juli 2008 09:46

Na een dagje dobberen halen we het anker op en stomen het Wad op. De wind is nog steeds lekker pittig, maar niet voortdurend uit de goeie hoek. We motorzeilen zo hier en daar. Komt dat nu omdat we ex-motorbootvaarders zijn? Of heeft het te maken met de Markiezin die best lastig is als er gekruist moet worden?

We houden het op het laatste. Kruisen met kleine slagen en alleen wij aan boord is gewoon niet prettig (understatement).We bereiken Vlieland. Een vernieuwde jachthaven die al behoorlijk vol ligt. De havenmeester heeft het druk met plaatsen wijzen in zijn rubberbootje. Zo druk dat de aangeboden hulp aan ons niet wordt uitgevoerd. We kunnen een zetje gebruiken met deze wind, maar mijn vaardige schipper klaart de klus ook zonder duwhulp! En dat lukt de Watergraaf die naast ons komt liggen niet. Onze eerste concurrent in de race ligt nu naast ons. Waarschijnlijk leggen we het af tegen deze veel lichtere en snellere boot. Hebben we in elk geval punten op aanlegmanoeuvres Cool.Vlieland….. we zijn er ooit samen eerder geweest. Slechts 'landzicht' is blijven hangen. In dit geval betekent dat een grote berg zandduin op twee meter van je hotelraam. Apart! Het dorpsstraatje komt me ook nog bekend voor. Is gezellig en je kan lekker vis eten hier.Van Vlieland naar Lauwersoog gaan we buiten de Waddeneilanden om. We vertrekken vroeg. Het is flink beuken tegen de golven van de tijzee in. Tijzee wil zeggen dat je wind tegen stroom hebt. En dat is merkbaar. Door het beuken schiet het anker uit zijn houder. Oeps! Henk moet ingrijpen en komt doornat terug. Je moet er wat voor over hebben. Ondertussen ben ik me aardig aan het drukmaken over de race. Eigenlijk wil ik niet meer. Zie er huizenhoog, beter...golvenhoog, tegenop. Stiekem hoop ik dat de Markiezin wordt afgekeurd. Naarmate we Lauwersoog dichter naderen word ik stiller en ga harder hopen. Door het ankerincident zijn we wat noordelijker uitgekomen dan de bedoeling is. We doen er iets langer over om bij Lauwersoog te komen. Daar is het voor het kleine sluisje nog anderhalf uur dobberen. De stemming wordt daar niet beter van. Eindelijk binnen meren we af tegen de Watergraaf. Later vertrokken en eerder aangekomen. Dat zegt al wat over deze concurrent.

Na aanmelden bij het CAMRkantoor komt er meteen een vriendelijke vrouw mee om de boot te keuren. Het A4lijstje wordt minutieus doorgenomen. Alles is in orde. De Markiezin is goedgekeurd! We mogen starten!

Laatst aangepast op maandag, 21 juli 2008 11:32
 
De laatste tweets van de Markiezin:

Archief zeiltochten