Home Het logboek Zeiltochten Mijn zeezeildoop! Deel 1
 
Mijn zeezeildoop! Deel 1 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
donderdag, 20 april 2006 01:00

Ken je dat? Dat je besluit te gaan sporten en dan helemaal in de stress schiet van al die strakke lijven en glitterpakjes om je heen? Gauw op zoek naar een sportschool waar het normaal toegaat. Maar wat als je als leek gaat zeilen met allemaal ervaren mensen? Hoezo een ontspannen weekend? Allemaal heftige zeilpakken op de foto’s van de nieuwste brochure! Ik verbleek onmiddellijk bij het zien ervan. HELLUP. Ik ga denk ik maar een smoes verzin om niet mee te hoeven…….

Flauwekul natuurlijk. Nou ja, gedeeltelijk, want er nogal tegen op zien is zwakjes uitgedrukt. Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Of ik echt de enige ben zonder ervaring? Het zou zo maar kunnen. En al heb ik mijn vaarbewijs, het meest van die regeltjes is al aardig ver weg gezakt. Het is maar goed dat er niet ‘s nachts wordt gevaren, want die lichten……ik kan ze niet meer ophoesten. En navigeren, rekening houden met wind, met stroom, met tij……. Ik moet nodig op herhaling. En laten we het vooral niet hebben over het zeiljargon. Dát is nog chinees voor me.

De eerste misser heb ik al bijna gemaakt! Vertrek staat op 19.00 uur. Tja, ik denk dan inschepen om die tijd. Gelukkig (in dit geval dan) denkt Henk daar anders over, brengt mij aan het twijfelen en daarom nagevraagd. Het is de bedoeling dat iedereen voor 19.00 uur aan boord is zodat er echt vertrokken kan worden naar IJmuiden. Tja….verschil van interpreteren? Of ben ik toch blond Undecided

Hoe het weekend verder gaat verlopen kan ik me nog geen voorstelling van maken. Zeilen op de Noordzee. Dat is me duidelijk. Alleen is er weinig wind het komend weekend. Het kan ook dobberen worden op de Noordzee. Ik tracht me niet druk te maken. Lukt niet echt. Ik geef eerlijk toe dat ik stik nerveus ben. Allemaal vreemden op een relatief klein oppervlak. Ik ga vast vreselijk veel fouten maken en het zeiljargon…….pffff of ik daar een touw aan vast kan knopen? En al die anderen gaat het allemaal moeiteloos af. Dat denk ik. Wat kan een mens toch spoken gaan zien!

Toen ik dit weekend boekte (maanden geleden) dacht ik nog "Leuk!!! Eindelijk ervaren hoe het straks gaat worden als wij het ruime sop kiezen". Het is in eerste instantie bedoeld voor mij om te achterhalen of ik zeezeilen echt leuk vind. Deze week heeft het er even op geleken dat ik toch niet terug kan (het gewoon leuk MOET vinden), want we hebben bijna een zeilboot gekocht. Ergens in NL ligt een zeilboot die voor zo’n 90% matcht met wat wij willen. Helaas kunnen we geen overeenstemming bereiken over de verkoopprijs. We liggen te ver van wat de verkoper wil. En wij vinden dat we een hele faire prijs willen betalen. Het is even een behoorlijke teleurstelling! Maar we hebben geen haast. Nu kan ik eerst gaan ervaren of het echt allemaal wel zo leuk is. En kunnen we nog lekker op vakantie met de Mq Laughing .

Laatst aangepast op zondag, 20 april 2008 19:14
 
De laatste tweets van de Markiezin:

Archief zeiltochten