Home Het logboek Zeiltochten Weekje op het water
 
Weekje op het water PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
vrijdag, 29 mei 2009 19:50

We gooien los op zondagmiddag als het droog is. We hebben geen haast en gaan ook niet ver. We tuffen het zuidelijk IJsselmeer op. Voor sommigen is dit beter bekend onder de naam Markermeer. Als gebruikelijk zeilen we naar Pampushaven om eens lekker achter het ankertje te gaan dobberen. Mijltje of 2 voor we daar arriveren worden we ingehaald door een fikse bui. De windmeter schiet omhoog en we klokken ruim 40 knopen.   Onmiddellijk gevolgd door……NUL. En toch waait het nog! We moeten constateren dat het schoepenradje is weggerukt van de meter boven in de mast. Klusje erbij op de kluslijst. 

We dobberen een hele dag achter het anker en halen wat slaap in. Met moeite trekken we ons los en hijsen de zeilen weer. Op naar Hoorn. We vinden het helemaal prima op dit ruime binnenwater en zin in gedoe met sluizen hebben we niet. Hoorn nog niet eerder bezocht en leuke plaats wordt er gezegd. Op het dan nog rustige zuidelijke IJsselmeer is het goed toeven. Wind erg variabel en onze snelheid van verplaatsen ook. Hoorn is ook nog rustig en de Grashaven heeft plenty plek. Zelfs voor een groter schip als onze statige dame. We gebruiken het prachtige weer om een dag uitgebreid Hoorn te bekijken en van terrasje naar terras te banjeren.

Hemelvaartdag breekt aan. Er is ineens heel veel reuring in de haven. Velen varen uit. Wij verlaten de veilige haven ook en zeilen kalm naar de Blocq van Kuffelen om daar te ankeren. Waarom zouden we ver weg gaan? Het is hier fantastisch! We beginnen een beetje tot rust te komen. Lekker in het zonnetje beetje dobberen achter een anker. Wat wil een mens nog meer?

Terug naar Hoorn, want daar komen vriendjes met hun Phoque naartoe. Een pittig zeiltochtje wat reuze leuk is om te doen na het heerlijk kalme zeilen van de dag ervoor. Het is deze vrije dagen aanmerkelijk drukker op het water en vooral ook heel veel drukker in de jachthavens. De Grashaven stroomt al vroeg vol. Het geeft wat chaotische toestanden bij de meldsteiger. De havenmeester is van het uitermate kalme (of is het meer trage?) soort. Er worden wat bootmensjes boos zo hier en daar. Overal wordt flink gestapeld. Je moet niet vroeg weg willen de volgende dag, want dat kan lastig worden als je bent ingebouwd. Wij liggen best met slechts één boot naast ons. We vermaken ons wederom op een terrasje en gaan zeer prettig met vrienden eten bij de japanner.

Een week vliegt om en we keren terug naar de thuishaven. We hebben heerlijk rustig gezeild. Ook in windstilte geen motor aangezet. We hebben geen haast. Dit moeten we toch vaker doen!

 

Een paar fotootjes:

 

 Het is drukker dan uit deze foto spreekt!

bootjes   ankerenblocqvank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Ankeren de Blocq van Kuffelen

 

 Hoornse brug:

appelbrug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ergens in Hoorn:

inhoorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

goedelunch

                                       Hier kan je lekker lunchen

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 29 mei 2009 19:52
 
De laatste tweets van de Markiezin:

Archief zeiltochten